Wat laat je liggen

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een verstandige investering. Je bespaart namelijk op je energierekening en de investering is doorgaans lager dan je zou verwachten. Door de spouw, de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur, te vullen met isolatiemateriaal blijft de warmte in je huis en gaat het niet verloren. 

De besparing van spouwmuurisolatie

Door het isoleren van de spouwmuren gaat u direct minder stoken, dus besparen. Ook is het  de voordeligste manier om de gevel te isoleren. Je verdient de kosten van het isoleren in ongeveer 4 jaar terug door een blijvende lage energierekening. 

 KostenBesparing geld per jaar*Besparing m3 gas per jaar
Gemiddelde tussenwoning800 euro220 euro320 m3
Gemiddelde hoekwoning2.100 euro550 euro850 m3
Gemiddelde vrijstaande woning3.100 euro850 euro1.300 m3

*) Geldig voor spouwmuurisolatie (Rd = 1,3) in een gemiddelde tussen-, hoek- of vrijstaande woning, met hr-combiketel en een binnentemperatuur van 16,5 graden Celsius (gemiddeld over dag en nacht), bij een gasprijs van 67 cent per m3 gas (prijspeil 2018). Bron: Milieucentraal. 

De voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de makkelijkste maatregel binnen de gevelisolatie mogelijkheden. Het betaalt zichzelf snel terug. Zodra de opdracht is uitgevoerd begin je meteen met besparen. Wist je dat het rendement van spouwmuurisolatie zelfs vergelijkbaar is met een rente van 10% op een spaarrekening?

Er zijn verschillende materialen om de spouwmuur te vullen. De isolatiewaardes hiervan liggen dicht bij elkaar.  Een adviseur kan een kijkje nemen in de spouw om te zien welk materiaal het meest geschikt is.

Twijfel je nog of spouwmuurisolatie een geschikte maatregel is voor jouw huis? Klik dan hieronder om verder te lezen, of klik hier om onderscheid te maken in de feiten en fabels die rond gaan.