Wat laat je liggen

Vloerisolatie: Meer comfort en warme voeten

Wil jij ook een hoger wooncomfort en tegelijkertijd besparen op jouw energierekening? Hier kan vloerisolatie je goed bij helpen. Door de vloer te isoleren met vloer- of bodemisolatie, zal je minder last hebben van koude voeten, en verbruik je op jaarbasis al snel 320 m3 minder gas. Dat scheelt al snel 220 euro per jaar op jouw energierekening én voor het milieu!  

Meer comfort met vloerisolatie

Vloerisolatie is een hele interessante manier om te besparen op de energierekening. Indien de kruipruimte hoog genoeg is, zullen er verschillende mogelijkheden zijn voor het isoleren van je vloer. 

Vloerisolatie heeft de hoogste isolerende waardes. Deze wordt aangebracht aan de onderkant van de vloer. Voorbeelden hiervan zijn thermoskussen (Tonzon), Isolatiefolie en PUR. Dit is doorgaans een makkelijke maatregel om toe te passen.

Als de hoogte onvoldoende is, kunt u ook nog kiezen voor bodemisolatie. Dit zijn bijvoorbeeld parels of chips die op de bodem van uw kruipruimte worden gespoten. Deze maatregelen zijn ook effectief voor vochtige kruipruimtes. De isolerende waarde hiervan is iets lager dan de isolatiewaardes van vloerisolatie.

Direct besparen met het isoleren van de onderkant van de vloer*

VloerisolatieKostenJe bespaart ieder jaar
Tussenwoning1.400 euro170 euro
Hoekwoning / 2-1 Kap1.600 euro190 euro
Vrijstaande woning2.800 euro330 euro

Van géén naar zeer goede isolatie onderkant vloer (Rc=3,5).
Besparing berekend met een hr-ketel en gasprijs van 67 cent per m3.

Natuurlijk zijn er meerdere factoren die van invloed zijn op uw besparing. Bijvoorbeeld hoe veel en hoe vaak je stookt.  Als je doorgaans niet veel stookt of alleen een gedeelte van het huis verwarmt, zal het rendement lager zijn dan wanneer u de verwarming altijd aan heeft.

*Bron: Milieu Centraal